Επιλογή Γλώσσας: Eng / Gr
 
Έκθεση κεραστικών

Ιστορική Αναδρομή

 
Η εταιρία Niki Agathocleous ltd ιδρύθηκε από την Κυρία Νίκη Αγαθοκλέους το 1989 στον Αγρό οπού τα προηγούμενα χρονιά η κυρία Νίκη έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού και μαρμέλαδες για σπιτική κατανάλωση.
 
Όπως είναι γνωστό σε όλους μας το γλυκό του κουταλιού από τα παλαιοτέρα χρονιά αποτελούσε το ιδανικό κεραστικό για τους φιλοξενούμενους. Για αυτό τον λόγο, η κυρία Νίκη Αγαθοκλέους με το μεράκι που κληρονόμησε από την μητέρα τής ξεκίνησε το 1986 να φτιάχνει γλυκά και μαρμέλαδες όχι μονό για σπιτική κατανάλωση αλλά για φίλους και γνωστούς, και στη συνεχεία το 1986 έκτισε το πρώτο της εργαστήριο.
 
Το 1989 μετά από μεγάλη ζητήσει η κυρία Νίκη προχώρησε στην ίδρυση τις εταιρίας “Niki Agathocleous ltd” ξεκινώντας έτσι την πιο μεγάλη σήμερα βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων.
 
Το 1992 η εταιρία προχωρήσε στην δημιουργία ενός δευτέρου και μεγαλύτερου εργαστηρίου, ακολουθώντας πάντοτε την παραδοσιακή ποιότητα αλλά εφαρμόζοντας και πάντα όλους του νομούς υγιεινής. 
 
Το 1996  η εταιρία επέκταθηκε στην δημιουργία νέων προϊόντων όπως κομπόστα, τοματοπολτό, συσκευασμένα αμπελόφυλλα αλλά και γλυκά και μαρμελάδες για δίαιτα και διαβητικούς. Επίσης πρόσθεσε μια πολύ παλιά συνταγή βγαλμένη από το χωριό του Αγρού, την συνταγή του γλυκού τριαντάφυλλου.
 
Το 2003 η εταιρία μετά από υπερβολικά αυξημένη ζήτηση προχωρεί στην δημιουργία του συγχρόνου εργοστασίου τις και αποχτά σύστημα HACCAP. Αργότερα προχωρεί και πετυχαίνει πιστοποιηση συστήματος υγιεινής ISO 22000.
 
Το 2004 επιτυγχάνετε η πρώτη εξαγωγή των προϊοντων μας στην Αυστραλία. Σήμερα η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 6 χώρες συμπεριλαμβανομένων της Αγγλίας, Αυστραλίας, Αμερικής, Ιαπωνία, Γαλλία, Αγυπτου και Ηνωμένών Αραβικών Εμιράτων.
 
Το ετος 2005 η εταιρία προσθέτει καινούργια προιόντα στην παραγωγή της, με τον παραδοσιακό Σουτζιούκο να αποτελεί  ένα από τα πιο γνωστά μας προϊόντα,  προσθέτοντας επίσης το Χαρουπόμελο, Έψημα, Κιοφτέρια αλλά και τα παστόσυκα.
 
Από το 2010 και έπειτα η εταιρία με περισσότερα από 60 διαφορετικά είδη αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν στο χώρο του παραδοσιακού γλυκού αλλά και σε όλα της τα προϊόντα. Ακολουθώντας πάντοτε και πιστά τους νομούς υγιεινής σας προσφέρουμε τα πιο νόστιμα παραδοσιακά προϊόντα.
 
Τελειώνοντας την ιστορική μας αναδρομή σας προσκαλούμε στην βιοτεχνία μας στον Αγρό οπού μπορείτε να βιώσετε το παραδοσιακό τρόπο παρασκευής γλυκών μαρμελάδων, σουτζιούκου, χαρουπόμελου αλλά και πολλών άλλον εδεσμάτων.